top of page
Hale_4_2022_65A0213.jpg

 

Lämpimästi tervetuloa  lukemaan tätä esittelyäni.

Samalla kun luet tekstiä suosittelen laittamaan soimaan taustalle, jompi kumpi uunituoreesta musiikista, joka odottaa vielä julkaisemista. Kaikki mitä kuulet syntyy sellaisenaan autenssiesti musiikin esittämishetkellä. Äänitteeseen, ei ole lisätty mitään (efektejä, äänimaisemia, tms) jälkikäsittelyssä. On vain musiikki, joka on syntynyt täysin intuitiivisesti yksin.

Olkaa hyvä. Nautinnollista matkaa!

Reflection of YouHale Heikkilä
00:00 / 15:36
Remembrance of MetamorphosisHale Heikkilä
00:00 / 21:10
1569724A-DB74-4BCF-87EF-EFC5FCDE7899.JPG

Hale muusikkona

Olen monipuolisen klassisen taustan omaava improvisointiin ja intuitiiviseen luomiseen hurahtanut musiikin moniosaaja. ja liikun sujuvasti luonnonäänien, erilaisten kulttuuriperinteiden, aikakausien ja tapojen välillä unohtamatta elektronisen musiikintuottamisen alati aukenevia mahdollisuuksia. Luon ja kannattelen tilaa laulaen, soittaen selloa, kosketin- ja rytmisoittimia. Luonto on erityisen tärkeä minulle. Se on inspiraationi lähde, rauhoittumisen ja hiljentymisen paikka. Se soi tavalla tai toisella kaikessa musiikissani. Artistisuuteni sointiväreissä voi kuulla sielukkaita ikiaikaisia rytmiikoita ja mukaansatempaavia jatkumoita, monikerroksellisia kudelmia ja jylhää elämän kiitoslaulua unohtamatta laajojen Lapin maisemien kaikujen läsnäoloa.

 HALE HEIKKILÄN PORTFOLIO

Tarinaa laajemmin

Toimikenttäni muusikkona on laaja. Olen tehnyt yhteistyötä muiden musiikin ammattilaisten kanssa temppelipelimannina, kapellimestarina ja kuoronjohtajana useiden orkestereiden, kuorojen ja solistien kanssa. Olen duetoinut ja soittanut eri kokoonpanoissa ja tehnyt paljon yhteistyötä niin solistina (sello ja laulu) kuin säestystehtävissä. Pitkät akateemiset opinnot niin kirkkomusiikissa kuin solistisissa aineissa ovat tuonut valtavan laajan pohjan työkaluina intuitiiviseesti syntyvän musiikin kanssa työskentelemiseen.

 

Viime vuosina vapaasti virtaavasta musiikista, täysin hetkestä itsestään tuleva musiikki, ns. improvisointi on vallannut tilaa aina vain enemmän tekemisessäni. Rakastan syvästi aina vain uusien paikkojen löytämisestä olemisessani suhteessa tilaan ja musiikkiin, joka ilmenee alati muuttuvana orgaanisena elementtinä hetkessä. Minulle tyypillinen suhtautuminen musiikkiin on haastaa musiikin itsensä ilmenemistapoja ja -muotoja palvelemaan ennemminkin sitä intentiota eli pohjimmaista ajatusta, minkä vuoksi musiikki kulloinkin esitetään. Minua ei pelkästään kiinnosta toisin sanoen löytää alati uusia keinoja ilmentää auntenttisemmin musiikkia, mutta ennen kaikkea löytää uusia ja syvempiä tapoja saada musiikin esittämisen intentio kuuluvaksi, näkyväksi ja tuntuvaksi.

Olen parhaimmillani sellaisessa tilassa, jossa luovuudelle ja herkkyydelle on riittävästi tilaa. Kokemuksen puolesta nuoteista soittaminen on tuttua hommaa, mutta enenevissä määrin aritstina löydän itseni uimassa maailmoissa, joissa etukäteen määritettyjän maamerkkien määrä on varsin vähäinen. On se sitten improvisointia yksikseen sellolla, tai useiden instrumenttien joukko yhdistettynä elektronisen musiikintuottamisen alati aukeneviin mahdollisuuksiin, kanssamuusikoiden kanssa soittaminen yhdessä tai tuomassa oman artistivärinsä jonkun muun taiteilijan keikalla. Minut voit löytää esimerkiksi uiskentelemassa DJ:n kanssa luomassa keholliseen ilmentämiseen inspiroivia ja monikerroksellisia äänimaisemia.

Viimeiset vuodet oma matkani intuitiivisten tilojen tutkimisessa on vienyt opiskelemaan aihetta itsenäisesti myös tieteen ja kokemuksellisen tutkimuksen puolelle. Olen opiskellut läsnäolotaitoja, psykologiaa, mieli-keho- yhteyttä erilaisten kurssien ja mentorointien avulla, ja syventänyt ymmärrystä oman eksistentiikan tutkimisella. Merkittävä määrä omakohtaisesta eksperimentaatiosta (mm. työpajoja ja erityyppisiä online-kursseja) ja kirjallisesta tutkimuksesta sekä muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa jakamista on vahvistanut entisestään oman tien kulkemisen pohjavirran kuuntelemista. Pyrin jatkuvasti yhdistämään taidemusiikin ja itsen tutkimisen intentiolla luotujen tilojen luomista ja saavuttanutkin siinä huikeita tuloksia. 

Oma intentioni on saada olla kasvavassa määrin luomassa intuitiivisia ja läsnäolevia tiloja taiteen avulla. Rakastan työskennellä yhteyksissä, joiden tarkoitus on lisätä myötätuntoa, vahvistaa kokijan omaa sisäistä ääntä eli intuitiota, ja auttaa löytämään oma sisäinen viisaus. Haluan olla mukana luomassa mahdollisuuksia edistää yksilöiden omia henkilökohtaisia ja kollektiiveja prosesseja pois erillisyyden kokemisesta,

Taiteellista työtäni on tukenut mm. Taiteiden Edistämiskeskus (TAIKE).  Apurahan avulla olen pystynyt hankkimaan kalustoa, joka palvelee intuitiivista workflowta.

Nyt haen apurahaa kokopäiväiseen taiteelliseen työskentelyyn, jotta voin täysin omistautua kutsumukselleni.

Hale_4_2022_65A9115.jpg

Concert with Nils Kercher, Kira Kaipainen, Mundekulla, Sweden, Summer 2021

Veden alaiset -Sensing water
Intuitive dance and cello
with AnnaTuuli Saine, Summer 2022

Cello and Shibari -performance
with Saara and Jarno Kantanen
Fiskars, Summer 2021

Cello and Shibari -performance
with Saara and Jarno Kantanen
Fiskars, Summer 2021

Menneitä konsertteja ja tapahtumia

 

07/2021

MAGNESIA-festivaali

Suomenlinna, Helsinki

08/2021

WONDER OF LIFE -Festivaali

Gumnäs, Raasepori

08/2021

IMPROFLOW-konsertti

Vantaa ja Lahti

08/2021

IMPROFLOW-konsertti

Kotka

12/2021

JOULUKONSERTTEJA

Fiskars, Helsinki, Vantaa, Hamina

05/2021

IMPROFLOW-konsertteja

Tampere, Oulu, Vantaa

12.6.2022 at 15:00

VEDENALAISET - SENSING WATER

Kuparipaja, Fiskars

HIDDEN - Forms of the Senses summerexhibition

Annatuuli Saine intuitive dance

Hale Heikkilä intuitive music

 

12.6.2022 at 18:00

VILLA VALONLUMON LAUTEILLA

Markus Lehtonen ja Hale

 

1.-3.7.2022

ELOS FEST

Littoisen lava, Kaarina (Turku)

Performance with Saara Kantanen

SoundMedicine - äänimatka

3.7.2022 at 14:00

VEDENALAISET - SENSING WATER

Kuparipaja, Fiskars

HIDDEN - Forms of the Senses summerexhibition

Annatuuli Saine intuitive dance

Hale Heikkilä intuitive music

 

3.7.2022 at 18:00

VILLA VALONLUMON LAUTEILLA

Tiia Maria Saari ja Hale

 

8.-10.7.2022

WONDER OF LIFE -festival

Gumnäs, Raasepori

Intuitive cello with DJ Raisa Ananda

 

21.-22.7.2022

SACRED OF EARTH -festival

Solbacka, Fagervik

SoundMedicine- workshops and intuitive cello

 

23.7.2022 RUUKIN TAIKAA

Fiskars, Raasepori

Concert with Nils Kercher and Kira Kaipainen

 

24.7.2022

VILLA VALONLUMON LAUTEILLA

Nils Kercher, Kira Kaipainen and Hale

 

4.-8.8.2022

NATURAL HIGH HEALING - festival

Uusikaupunki

SoundMedicine -workshops

Performance with Saara and Jarno Kantanen

Concert with Nils Kercher and Kira Kaipainen

 

10.8.2022

MUNDEKULLA

Kalmar, Sweden

Concert with Nils Kercher and Kira Kaipainen

 

13.8.2022

TANZGUT LOHSFORF/HOHNSTEIN

Pirna, Germany

Concert with Nils Kercher and Kira Kaipainen

 

14.8.2022

KULTURQUARTIER

Münster, Germany

Concert with Nils Kercher and Kira Kaipainen

 

28.8.2022 at 16:00

VEDENALAISET - SENSING WATER

Kuparipaja, Fiskars

HIDDEN - Forms of the Senses summerexhibition

Annatuuli Saine intuitive dance

Hale Heikkilä intuitive music

Hale_4_2022_65A9790.jpg
bottom of page