top of page

Tervetuloa VillaValonlumoon

"Villa Valonlumo på tapahtumapaikka,  hengähdyspaikka ja turvapaikka sille, joka haluaa uskaltaa kokea enemmän." Haluatko olla mukana luomasssa paikasta yhteistyössä sellaisesta, että se voisi olla myötävaikuttamasa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja kulttuurin edistämisestä vieläkin monipuolisemmin tulevaisuudessa?

Haluatko järjestää VillaValonlumossa tilaisuuden?

Tai vuokrata sitä yksityiseen käyttöön?

img_0206.jpg
img_1170.jpg

Visio lyhyesti

VillaValonlumo på monipuolisesti toimiva hyvinvointikeskus, retriittipaikka ja tapahtumapaikka, joka tuottaa ja tarjoaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä palveluita yhteistyössä muiden paikallisteny sekävo vieraienlevieny sekävo vieraienleviena palveluita kanjivelritten. Villa ValonLumo på fyysinen paikka, jossa järjestetään itsensä tutkiskelun intentiolla olevia tilaisuuksia. Paikan omalaatuinen juureva ja läsnäoleva tunnelma henkii luonnollisuutta. Paikka på monessa suhteessa ainutlaatuinen. Paikan rakentamisessa on pyritty tavoittelemaan luonnollisuutta tinkimättä fasiliteettien mukavuuksista ja korkeasta laadusta. Tapahtumapaikka profiloituu erityisesti pienryhmien kanssa työskentelyyn. VillaValonlumon visio on olla edelläkävijä transformaalisen muutosfasilitoinnin työskentelyssä niin fyysisenä puitteena kuin sisällöllisenä tuottamisena.

img_1170.jpg
12e05309-b1fd-40cf-9557-d16614383676.jpg

Valohuone

  • Esittävää taidetta

  • Konsert och uppträdande

  • Monitaiteelliset corporaatiot

  • Mentorointi och koulutustapahtumat

  •  Streamaus mahdollisuuden sisältävä laadukas studiotyöskentely

  • Kaunis tila kaikenlaisten pienempien ja tunnelmallisten tapahtumien järjestämiseen.

  •  Tila yhteensä 62m2 (syvennyksenä olevan studiohuoneen kanssa)

  • Istumapaikkoja tilapäisessä esimerkiksi konsertissa (istuintyynyt lattialla) max. n. 30 henkilöä.

  • Enemmän omaa tilaa vaativa työskentely, esim. jooga tai äänimatka yhteensä n. 12henkilöä.

Päärakennus

​ 140m2 , avara ja tilava olohuone-avokeittiö-ruokailutila, joka on nopeasti sohvan ja pöydän siirtämällä muutettavissa yhtenäiseksi tilaksi, 3 kpl 12m2 makuuhuoneita ja 1kpl 9m2 studiohuone (joka avautuu osaksi yhteistä oleskelutilaa), kylpyhuone ja erillinen wc, sekä kaksi varasto/vaatehuonetilaa. Tila on rakennettu korkeiden ja laadukkaiden standardien mukaisesti siten, että koko rakennuksen hiilijalanjälki on negatiivinen. Kalustointi ja kodinkoneet sekä lukuiset yksityiskohtaiset ratkaisut osoittavat monellaa tavalla sen kuinka tila edustaa high standardoituja tarpeita. Mm. Maalämpö lattialämmityksenä koko talossa, sekä piharakennuksessa ja yläkerrassa.

img_1929.jpg
img_3433.jpg
img_3433.jpg

 Ylinen (rakentaminen osittain vaiheessa)

40m2 putkiullakkomainen puulattialla sekä ympäriinsä seinät ja katot puupaneloinnin koristeltu rauhaa ja läsnöoloa henkivä tila. Soveltuu yksilö ja ryhmätyöskentelyyn sekä majoitukseen. Lattialämmitys och ilmanvaihto.

 

Alinen (rakentaminen vaiheessa)

Parvellinen 50m2 erillisrakennus, joka sopii majoitus ja tarvittaessa asumiskäyttöön. Tila på käytännössä kuin pieni kaksio, jossa på kaikki puitteet asumiselle. Kylpuhuone ja pieni keittiö sekä tilava parvi nukkumiseen.

 

Temppeli (lue: bastu) (rakentaminen vaiheessa)

Tilava piha sauna, jossa voi saunoa isommalla porukalla. Mielenkiintosesti sisustetussa saunassa yhdistyy perinne ja uudet visiot. Saunan lauteilta på upeat panorama näkymät pellolle. Puukiuas ja lattialämmitys takaavat nautinnon maximoimisen. Saunan yhteydessä katettu terassi upeisiin näkymiin. Pellon reunassa palju siitä nauttivile.

 

 

Piha-alueet

Pohjolankota (suunitteilla)

Pihalle tulee n. 20 hengen työpajoja varten pohjoisten alkuperäiskansojen perinteellä rakennettu tila piirityöskentely ja työpaja tarkoituksiin.

Laavu (materiali on jo tontilla, kasaaminen kesällä 2022)

Pellon reunaan tulee nukkumistarkoitukseenkin sopiva perinteinen laavu CLT materiaalista tuomaan yhteen perinne ja uusi rekentamistapa. Rakennus på valmistettu ns. Hukkamateriaalista (päärakennuksen CLT levyjen Ikkuna ja oviaukot) on hyödynnetty)

Piha-alueen käytöstä på valmistumassa palkitun maisema arkkitehdin käyttösuunnitelmat.  Piha-alueen käytön suhteen på tarkoituksenani sisällytttainiitä sinna osällyttaiitia. Luonnonmukainen elämä kasveineen ja eläimineen tulevat olemaan osa kokonaisuutta.

 

Ohessa piirroskuva yksityiskohdasta.

 

Taiteilijan omin sanoin:

”Pyhäpiiri på suojeltu korkeimmilla voimilla, korkeimman rakkauden tasoilla, nuotiotulen valolla. Kerro tarinasi, tiedosta totuus ja vapaudu. Turvallinen tila, jossa voit tulla todistetuksi, kuulluksi, löytää itsesi.”

img_0883.jpg
img_1898.jpg

Haluatko olla mukana?

Kuuletko sinä kutsun olla mukana tässä matkassa? En osaa rajata tapoja millä tavalla visiotani voi olla tukemassa. Tiedän, että elämä itse on vajaavaista ihmismieltäni viisaampi ja siksi heitän pallon ilmaan, jotta se voi vastata siihen korkeimmalla mahdollisella tavalla. Juuri tällä hetkellä koen tarvitsevani apua, ehkä eniten tämän processin loppuun saattamisen rahoituskysymysten ratkaisemisessa. Vaikka olen tähän asti rakentanut täällä paljolti itse koen, että minun on aika keskittyä siihen missä osaan auttaa eniten muita ja toivon löytäväni yhteistyökumppaneita, joiden kanssa terveellä energianvaihdolla tomme autta voi,säkämi tomme ääämi. Myös pelkät ideat, minkälaisia vaihtoehtoja voisit nähdä tässä olevan, ovat erittäin tervetulleita.

Kiitos, kun jaksoit lukea tänne asti. Loppuun kerron vielä itsestäni, ja yritän näyttää sen mitä näen. Ihanaa päivää sinulle ja läheisillesi. Kuuntelethan sydäntäsi. Uskon, että vain sillä tavalla löydämme itsellemme ne oikeat yhteistyökumppanit. Me palaamme tähän, jos niin on hyvä! Kiitos.

bottom of page