top of page

Tervetuloa VillaValonlumoon

"Villa Valonlumo on tapahtumapaikka,  hengähdyspaikka ja turvapaikka sille, joka haluaa uskaltaa kokea enemmän." Haluatko olla mukana luomasssa paikasta yhteistyössä sellaisesta, että se voisi olla myötävaikuttamassa henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin ja kulttuurin edistämisessä vieläkin monipuolisemmin tulevaisuudessa?

Haluatko järjestää VillaValonlumossa tilaisuuden?

Tai vuokrata sitä yksityiseen käyttöön?

img_0206.jpg
img_1170.jpg

Visio lyhyesti

VillaValonlumo on monipuolisesti toimiva hyvinvointikeskus, retriittipaikka ja tapahtumapaikka, joka tuottaa ja tarjoaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia edistäviä palveluita yhteistyössä muiden paikallisten sekä vierailevien hyvinvointi yrittäjien ja palveluntarjoajien kanssa. Villa ValonLumo on fyysinen paikka, jossa järjestetään itsensä tutkiskelun intentiolla olevia tilaisuuksia. Paikan omalaatuinen juureva ja läsnäoleva tunnelma henkii luonnollisuutta. Paikka on monessa suhteessa ainutlaatuinen. Paikan rakentamisessa on pyritty tavoittelemaan luonnonmukaisuutta tinkimättä fasiliteettien mukavuuksista ja korkeasta laadusta. Tapahtumapaikka profiloituu erityisesti pienryhmien kanssa työskentelyyn. VillaValonlumon visio on olla edelläkävijä transformaalisen muutosfasilitoinnin työskentelyssä niin fyysisenä puitteena kuin sisällöllisenä tuottamisena.

img_1170.jpg
12e05309-b1fd-40cf-9557-d16614383676.jpg

Valohuone

  • Esittävää taidetta

  • Konsertit ja performanssit

  • Monitaiteelliset yhteistyöt

  • Mentorointi ja koulutustapahtumat

  • Streamaus mahdollisuuden sisältävä laadukas studiotyöskentely

  • Kaunis tila kaikenlaisten pienempien ja tunnelmallisten tapahtumien järjestämiseen.

  •  Tila yhteensä n. 60m2 (syvennyksenä olevan studiohuoneen kanssa)

  • Istumapaikkoja tilapäisessä esimerkiksi konsertissa (istuintyynyt lattialla) max. n. 30 henkilöä.

  • Enemmän omaa tilaa vaativa työskentely, esim. jooga tai äänimatka yhteensä n. 12 henkilöä.

Päärakennus

140m2, avara ja tilava olohuone-avokeittiö-ruokailutila, joka on järjestystä vaihtamalla nopeasti muutettavissa monenlaiseen käyttöön., 3 kpl 12m2 makuuhuoneita ja 1kpl 9m2 studiohuone (joka avautuu osaksi yhteistä oleskelutilaa), kylpyhuone ja erillinen wc, sekä kaksi varasto/vaatehuonetilaa. Tila on rakennettu korkeiden ja laadukkaiden standardien mukaisesti siten, että koko rakennuksen hiilijalanjälki on negatiivinen. Kalustointi, kodinkoneet sekä lukuiset yksityiskohtaiset ratkaisut monella tapaa viittaavat sen kuinka tila voi vastata vaativampiakin tarpeita..  VIllaValonlumossa on maalämpö lattialämmityksenä koko talossa, sekä piharakennuksessa ja yläkerrassa.

img_1929.jpg
img_3433.jpg
img_3433.jpg

 Ylinen (rakentaminen osittain vaiheessa)

40m2 putkiullakkomainen tila puulattialla. Ympäriinsä seinät ja katot puupaneloinnin koristeltu rauhaa ja läsnöoloa henkivä tila. Soveltuu yksilö ja ryhmätyöskentelyyn sekä majoitukseen. Lattialämmitys.

 

Alinen (rakentaminen vaiheessa)

Parvellinen 50m2 erillisrakennus, joka sopii majoitus ja tarvittaessa asumiskäyttöön. Tila on käytännössä kuin pieni kaksio, jossa on kaikki puitteet asumiselle. Kylpuhuone ja pieni keittiö sekä tilava parvi nukkumiseen.

 

Temppeli (lue: sauna) (rakentaminen vaiheessa)

Tilava piha sauna, jossa voi saunoa isommallakin porukalla. Mielenkiintosesti sisustetussa saunassa yhdistyy perinne ja uudet visiot. Saunan lauteilta on upeat panoraama näkymät pellolle. Puukiuas ja lattialämmitys takaavat nautinnon maksimoimisen. Saunan yhteydessä katettu terassi upeisiin näkymiin. Pellon reunassa palju siitä nauttivile.

 

 

Piha-alueet

Pohjolankota (suunitteilla)

Pihalle tulee n. 20 hengen työpajoja varten pohjoisten alkuperäiskansojen perinteellä rakennettu tila piirityöskentely ja työpaja tarkoituksiin.

Laavu (materiaali on jo tontilla,

kasaaminen kesällä 2022)

Pellon reunaan tulee nukkumistarkoitukseenkin sopiva  CLT -laavu (crosslaminated timber) materiaalista yhdistämään perinnettä  ja uutta rekentamistapa. Rakennus on valmistettu ns. Hukkamateriaalista (päärakennuksen CLT levyjen Ikkuna ja oviaukot) 

Piha-alueen käytöstä on olemassa suunnitelmat.  Piha-alueen käytön suhteen on tarkoituksenani sisällyttää sinne kiinteitä ja osittain vaihtuvia taideteoksia. Luonnonmukainen elämä kasveineen ja eläimineen tulevat olemaan osa kokonaisuutta.

 

 

img_0883.jpg
img_1898.jpg

Haluatko olla mukana?

Kuuletko sinä kutsun olla mukana tässä matkassa? En osaa rajata tapoja millä tavalla visiotani voi olla tukemassa. Tiedän, että elämä itse on vajaavaista ihmismieltäni viisaampi ja siksi heitän pallon ilmaan, jotta se voi vastata siihen korkeimmalla mahdollisella tavalla. Juuri tällä hetkellä koen tarvitsevani apua, ehkä eniten tämän prosessin loppuun saattamisen rahoituskysymysten ratkaisemisessa. Vaikka olen tähän asti rakentanut täällä paljolti itse koen, että minun on aika keskittyä muuhun ja toivon löytäväni yhteistyökumppaneita, joiden kanssa molempiin suuntaan terveellä energianvaihdolla voimme auttaa toinen toisiamme tässä kokemuksessa, jota ihmiselämäksi kutsutaan. Myös pelkät ideat, minkälaisia vaihtoehtoja voisit nähdä tässä olevan, ovat erittäin tervetulleita.

Kiitos, kun jaksoit lukea tänne asti. Ihanaa päivää sinulle ja läheisillesi. Kuuntelethan sydäntäsi. Uskon, että vain sillä tavalla löydämme itsellemme ne oikeat yhteistyökumppanit. Me palaamme tähän, jos niin on hyvä! Kiitos.❤️

Ole rohkeasti yhteydessä. Kerron enemmän.

bottom of page